Een leisteen vloer in badkamer

Een leisteen vloer is uiteraard gemaakt van de natuursteensoort leisteen. Dit is het enige gesteente wat rechtstreeks uit de groeve komt. Er is aan het zichtoppervlak geen enkele bewerking ondergaan. Hierdoor behoudt de tegel haar mooie karakter. Van de rotsen worden fijne lagen geslepen. Deze worden vervolgens op dikte geslepen in tegels. Op deze manier ontstaan er minimale dikteverschillen. Dit is gunstig voor het verwerken van de vloertegels, het zorgt tevens voor een mooi eindresultaat. Een leisteen vloer is vrij ruw. Hierdoor is dit prima te gebruiken voor bijvoorbeeld een badkamer. De leisteen vloer wordt in de badkamer vaak gecombineerd met leisteen muurstrips. 

Niet glad, krasvrij en kleurvast

Het prettige aan een leisteen vloer is dat het niet glad is, het is kleurvast en het krast minimaal. U kunt een klein krasje eenvoudig wegpoetsen met een vochtige doek. Houd u er wel rekening mee dat scherpe voorwerpen kunnen zorgen voor diepe krassen; deze zijn niet weg te poetsen. U kunt de vloer reinigen met water en een geschikt reinigingsmiddel; zo blijft de vloer mooi.

Meer online te lezen

Wilt u graag meer te weten komen over de leisteen vloer van totaaltegel? Dat kan uiteraard! U kunt terecht op de website van totaaltegel voor meer informatie.