Denkt u dat uw hond gebitsproblemen heeft?

Heeft uw hond een stinkende adem en/of heeft u het idee dat uw hond bij heeft tijdens eten en kauwen op andere dingen en (hierdoor) ook een verminderde eetlust heeft? Dan is het heel goed mogelijk dat uw hond gebitsproblemen heeft. Gebitsproblemen ontstaan doordat tanden niet goed schoon gehouden worden. Vuil wordt tandplak en tandplak wordt tandsteen. Dit is de herkennen aan een randje op de plek van de overgang van tand naar tandvlees. Het kan ook zijn dat uw hond een ontsteking heeft. Dit is te herkennen aan rood en opgezwollen tandvlees.

Wat moet ik doen?

Heeft uw hond één of meerdere van bovenstaande symptomen? Dan is het belangrijk dat u iets doet aan de gebitsproblemen. Het is vooral belangrijk om de tanden schoon te houden, zodat tandplak en tandsteen voorkomen wordt. U kunt ze bijvoorbeeld goede hondebrokken en kauw speeltjes geven, maar ook tandenpoetsen is een optie. Als er al tandplak gevormd is kunt u dit zelf nog wegpoetsen, maar tandsteen is alleen door de dierenarts te verwijderen. Zorg er daarom voor dat u direct naar een dierenarts gaat zodra u merkt dat uw hond tandsteen heeft. Dit geldt ook voor een ontsteking.

Naar de dierenarts

Heeft uw hond een ontsteking of tandsteen? Ga dan naar de website van zoek een dieren arts, zodat u een dierenarts in de buurt kunt vinden die uw hond kan helpen aan zijn of haar gebitsproblemen.